Stel je toekomst zeker

Ben je ondernemer en wil je pensioen opbouwen? Dat kan met een aanvullend pensioen. En ook een goede baan is geen garantie meer voor een goed pensioen, dus ook dan kan een aanvullend pensioen handig zijn.

Steeds meer mensen hebben een pensioengat en de AOW-leeftijd schuift op. Allemaal redenen om na te denken over een aanvullend pensioen om eerder te kunnen stoppen of ruimer te kunnen leven.

Beleggen extra aantrekkelijk

Door de historisch lage rente is beleggen voor een pensioen extra aantrekkelijk. Natuurlijk is beleggen nooit zonder risico, maar spreiding over verschillende fondsen verkleint het risico wel.

Ingewikkeld?

De regels zijn ingewikkeld en je hebt misschien veel vragen. Wij beantwoorden ze graag voor je en denken als onafhankelijk adviseur met je mee over de opbouw van je aanvullend pensioen. Ook als je niet zeker weet of je een pensioengat hebt, helpen we je graag. Wij rekenen het graag voor je uit en denken zo nodig mee over een oplossing.

Belastingvoordelen

Als je spaart voor een aanvullend pensioen profiteer je van een aantal belastingvoordelen. Zo kun je het onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de belasting en wordt het niet meegeteld als eigen vermogen, waardoor je er geen vermogensrendementsheffing over betaalt. En omdat je pas belasting gaat betalen over het pensioen als je de AOW-leeftijd hebt bereikt profiteer je dan vaak ook nog eens van een belastingvoordeel omdat je dan in een andere belastingschaal valt.

Wil je informatie over de voorwaarden voor belastingaftrek? Kijk op de site van de belastingdienst of neem contact met ons op.


Meer weten?

Meer lezen over (aanvullend) pensioen? De overheid heeft alle informatie voor je op een rijtje gezet.
Liever een persoonlijk gesprek? Neem contact met ons op.

Vraag het Arie

Wil je meer informatie over aanvullend pensioen? Arie staat je graag te woord en geeft je een vakkundig advies. (040) 255 64 99
arievanderheijden@artoli.nl